Este bine cunoscut ca nu toate tipurile de parchet sunt la fel, dar ceea ce este mai putin cunoscut, este faptul ca nu orice parchet poate fi raschetat. Vom vedea aici care sunt cele doua tipuri de podele care pot fi raschetate. Vom invata, de asemenea, sa raschetam un parchet, in mod corespunzator, pentru ca veti vedea ca acesta este succesul unei vieti indelungate.
Exista patru tipuri principale de pardoseli: solide, laminate, vopsite si in ulei. Cele doua tipuri de pardoseli care pot fi raschetate sunt cele masive si laminate.
Raschetarea parchetului este la indemana tuturor, dar sunt, cu toate acestea, unele reguli de baza de care trebuie tinut cont. E necesar sa aveti un echipament de protectie foarte bun, de curatare si mai ales, raschetare. Ne referim la o racleta, o masina de slefuit, un disc si slefuitoare abrazive cu grosime de 80, 100 sau 120.
Sunt necesari 3 pasi pentru slefuirea parchetului.
- Primul pas este un pas greu de realizat, dar atat de important pentru ca este pregatirea parchetului. Slefuirea unui parchet elibereaza mult praf, deci asigurati-va ca inchideti usile si deschideti ferestrele. Apoi, asigurati-va ca toate suprafetele camerei sunt plane, indepartati orice obiect care poate fi introdus intre slefuitorul dvs. si podeaua dvs.
- Al doilea pas: raschetarea. Incepeti intotdeauna prin inclinarea slefuitorului astfel incat sa incepeti slefuirea prin asezarea usoara pe podea. Deci, incepeti cu un smirghel gros. Cand ati terminat prima slefuire, aspirati bine, pentru a putea trece cel de-al doilea strat, de data aceasta cu un abraziv cu granulatie medie. In cele din urma, repetati operatiunea de raschetare, de data aceasta cu masina de slefuit, dar cu un abraziv fin.
- Etapa a treia si finala: finisajul. Pentru a termina in mod corespunzator raschetarea, stergeti cu un burete umed pentru a recupera tot praful ramas si apoi slefuiti marginea camerei, in cele din urma cu ajutorul racletei, slefuiti colturile.